Nieuwe waarden || I've got the hippies

Door Secsytime op woensdag 4 maart 2015 16:29 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 2.068

Gek is het eigenlijk, hoe we nu leven. Je hele leven is in grote lijnen al voor je uitgestippeld.

Je kent ze wel.. de documentaires over de huidige maatschappij over hoe we nu leven en wat er allemaal mis is. Dat we eigenlijk allemaal slaven zijn voor de multinationals, overheden, machtige families, illuminatie of welke andere theorie dan ook. En hier zit natuurlijk een kern van waarheid in.

https://trademarks.justia.com/media/image.php?serial=85139671

Waar het uiteindelijk allemaal op neer komt is wat je zelf wil en waar je zelf gelukkig van wordt. Het is allemaal zo geŽvolueerd door ons eigen toe doen. Ik kreeg hier een mooi gevoel bij door de film "Into the Wild", dit gaat over een jongen die zich af zet tegen de huidige maatschappij en op zoek gaat naar de schoonheid van de echte natuur. Je krijgt in deze film een mooi beeld van hoe ver we van onze natuur zijn geŽvolueerd, maar ook waarom dat zo is.

Wat je je moet af vragen is of het wel zo erg is dat we zo geŽvolueerd zijn maar ook hoe we dingen dan anders kunnen doen. Er zijn namelijk ontzettend veel voordelen van de manier hoe we nu leven, en in mijn mening maar weinig onderdelen die echt slecht zijn. Er zijn natuurlijk ontzettend veel slechte dingen, maar in mijn ogen zijn er maar weinig onderdelen die we niet aan kunnen passen door er zelf positief aan bij te dragen.

http://fox.mmgn.com/Lib/Images/Articles/normal/5-ways-to-prepare-for-south-park-the-stick-of-truth-1108977.jpg

Deze positieve bijdrage kun je zien als een beweging van mensen die anders naar de wereld kijken en nieuwe waarden hebben. Je kan deze beweging het beste en het slechtste met hippies vergelijken. Deze beweging heeft namelijk veel weg van de hippie beweging uit de jaren 70, het grote verschil met de hippie beweging uit de jaren 70 is dat het nu niet meer "zweverig" is en vooral uit pro-actieve hogeropgeleiden bestaat. Zo merk ik zelf ook veel van deze waarden zelf heel belangrijk te vinden en ook al jaren geleden mijn eigen heb gemaakt.

Dit heeft misschien te maken met de hoge mate van zelfreflectie, ik probeer mijzelf zoveel mogelijk te verbeteren. En aangezien ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn impact op de wereld, zowel qua aanwezigheid als qua verbetering, vind ik dat ik hier best actief aan bij mag dragen. Daarnaast hebben veel beslissingen ook positief invloed op andere onderdelen van mijn leven, waardoor het geheel dus beter wordt. Zo kies ik er bewust voor om alleen biologisch te eten, de consument heeft de macht en kan daardoor als enige verandering afdwingen bij de bedrijven. Daarnaast is de huidige marketing trend; marketing 3.0 (Kotler, 2010), dat de consument centraal staat en dat er nog beter op de behoefte van deze consument ingespeeld moet worden.

https://i.mgtbk.nl/boeken/9789052617886-240x300.jpg?_=UUgzmZ3P

Gek, eigenlijk anno 2010 zegt de marketeer eindelijk dat ze niet dingen door de consument zijn strot moeten rammen maar dat ze op onze behoeften in moeten spelen. Maar dat is natuurlijk een blog voor later (de verandering van product gedreven naar markt gedreven). Het gene dat ik duidelijk wilde maken is dat ik naast het positief bijdragen aan de maatschappij ook positief bijdraag aan mijn eigen lichaam. Nu denk je misschien: "Huh, positief bijdragen aan je eigen lichaam?". Ja natuurlijk..

http://www.loesje.nl/wp-content/uploads/2013/11/schrijf-0806_1.jpg

Neem als voorbeeld melk, als een vrouw zwanger is dan moet ze heel erg oppassen met wat ze eet. Want dit heeft direct invloed op de melk die ze produceert en de baby dus binnen krijgt. Natuurlijk is dit bij de melk van een koe niet anders en krijg je dus direct binnen wat de koe ook binnen krijgt. Als die koe vol is gepompt met antibiotica, dan drink je dus een lekker glas met antibiotica! ((:

Heerlijk gratis weerstand denk je misschien, dit is helaas niet het geval. Antibiotica maakt namelijk alles kapot, ook de goede bacteriŽn, waardoor je weerstand dus achteruit gaat. En wanneer je echt ziek bent, de kans hebt resistent te zijn voor antibiotica en een heel groot probleem kan hebben.

Een ander mooi voorbeeld is dat ik altijd led lampen koop, natuurlijk omdat het goed voor het milieu. Maar ook omdat een led lamp simpelweg veel meer branduren heeft dan een normale lampen, dus win-win.

Maar terugkomend op het verhaal van veranderende waarden, zie je steeds meer ontzettend succesvolle start-ups die "inspelen" op deze beweging. Deze bedrijven spelen er niet alleen op in, ze staan ook echt voor deze waarden, ze geloven er in.

http://i.imgur.com/KFXeR9y.jpg

Opvallend is dat deze nieuwe waarden gecombineerd met nieuwe technologie, geweldige dingen kunnen doen. Maar dat er veel onderscheid gemaakt kan worden in de verhouding tussen waarden en technologie. Nou, ja.. verhouding.. Misschien meer waar de focus van het bedrijf ligt, zo kun je duidelijk het onderscheid zien tussen bijvoorbeeld de Triodos bank, die duidelijk de focus op nieuwe waarden heeft en een google die duidelijk de focus heeft op de technologie.

De focus (visie) van het bedrijf heeft dus direct invloed wat voor impact zij hebben. Zo vallen bedrijven die (te) veel focus op nieuwe waarden hebben te classificeren als"Hippie", bedrijven die (te) veel focus op nieuwe technologie hebben als "Techy" en bedrijven die de perfect balans vinden als "Game Changer".

Neem de Triodos bank als voorbeeld, en denk hier dan eens goed over na. (en laat het me in de comments weten)

http://www.thepostonline.nl/wp-content/uploads/2012/07/triodos-bank-logo1.jpeg

Laten we voorop stellen dat het niet per se om nieuwe waarden gaat, want er zijn ook genoeg oude waarden. En terugkomend op het marketing 3.0 verhaal, de klant staat nog meer centraal.. Dit betekent dus dat je op je eigen doelgroep in moet spelen, wat direct duidelijk maakt dat nieuwe technologie de andere variabele is in dit verhaal.

Dus de visie van het bedrijf (die in speelt op de doelgroep zijn waarden, marketing 3.0) moet gebruik gaan maken van nieuwe technologie om een game changer te worden.

Duidelijk toch..?

Ik wil overigens benadrukken dat ik respect heb voor iedereen en de manier waarop zij kiezen om te leven. Ik zie mezelf als een optimistische, realistische can-do'er.

Wat zijn jouw waarden en hoe sta je in het leven?

Reacties


Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 4 maart 2015 20:26

Wat zijn jouw waarden en hoe sta je in het leven?
Scharrelkip, biokip, buitenkip.... boeit me weinig.

Zorgen voor je lichaam zit het niet alleen in scharrelvlees maar ook in voldoende beweging, voldoende rust en voldoende ontspanning. Ik heb simpelweg het geld niet om op elk denkbaar vlak het beste te kiezen. Daarom kies ik een mix waar ik me prettig bij voel en kan betalen.

Maar wat mij het meeste boeit is hoe onverschillig de wereld is geworden. We zeiken de boel bij elkaar dat we onze nieuwe tv niet binnen een week thuisbezorgd krijgen.... alleen al in Syrische vluchtenlingenkampen zijn 100.000 (honderduizend!!!) kinderen geboren. Kinderen zonder toekomst.... zonder dat ze er zelf schuld aan hebben. Triest.

Zo las ik gelukkig ook een mooi bericht. Een team van Free a girl heeft 42 jonge meisjes gered uit de kinderprostitutie op de Filipijnen. Het zijn er "slechts" 42 maar alles helpt.

oh ja.... het ging over LED. Dat is tenminste makkelijk kiezen.


http://www.freeagirl.nl/

Door Tweakers user TIGER79, donderdag 5 maart 2015 08:50

Scharrelkip, biokip, buitenkip.... boeit me weinig.
Maar wat mij het meeste boeit is hoe onverschillig de wereld is geworden.
Laten we anders eerst bij onself beginnen ;)

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 5 maart 2015 09:41

Goed punt. Mijn openingszin leidt inderdaad af van het gehele verhaal. Jammer dat je nu niet goed begrijpt waar mijn standpunt over gaat. Heb je behoefte aan meer uitleg of denk je dat het nodig is dat ik mijn reactie herschrijf?

Door Tweakers user TIGER79, donderdag 5 maart 2015 11:39

owh nee hoor, ik snap precies waar de rest van de reactie over gaat hoor, alleen matchen die twee uitspraken niet echt...
Net als het feit dat je nu weer begint met "goed punt", maar daarna een soort van neerbuigende toon in de rest van je reactie zit. Een beetje van ik ben op me teentjes getrapt ofzo.
Ik neem aan dat je commentaar kunt incasseren en gewoon accepteert dat als je iets schrijft wat bij een lezer als tegenstrijdig binnen komt je ook gewoon kan hebben dat daar een opmerking over wordt gemaakt ? Het is echt niet persoonlijk bedoelt hoor, en als je kan inzien dat jou gebruikte combinatie daadwerkelijk raar over kan komen zou je het ook niet als hoedanig (persoonlijk) op moeten/hoeven vatten.... Zo niet ontneem je jezelf ook meteen het recht om zelf een neerbuigende reactie te plaatsen, want jah waarom de anderen niet en jij wel ?

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 5 maart 2015 12:59

Mijn reactie was inderdaad sarcastisch.

Ja, ik ben op mijn teentjes getrapt omdat jij een kinderachtige reactie plaatst met poging tot humor op een zeer serieus onderwerp.

Ik snap dat het niet persoonlijk is en dat je enkel een grapje maakt. Maar ik zie niet in wat dat bijdraagt aan het onderwerp. Of denk je dat het leven van die kinderen er beter van wordt als jij grapjes maakt over de mensen die het onder de aandacht brengen?

Door Tweakers user TIGER79, donderdag 5 maart 2015 14:49

hhmmm.. volgens mij heb ik nergens iets belachelijk gemaakt of uberhaupt een grapje gemaakt over een serieus onderwerp... Als je dat wel zo opgevat hebt dan moet je het echt even bij jezelf zoeken... Als ik een opmerking had gemaakt over stukje erachter over gezond eten of voldoende beweging was dat precies hetzelfde geweest : ik geef commentaar op iets wat je typt en jij betrekt het tot iets heel anders...
Laten we hierover ophouden, ik ben bang dat je helemaal op het verkeerde bent ingegaan...

Door Tweakers user Secsytime, donderdag 5 maart 2015 15:15

-RetroX- schreef op woensdag 04 maart 2015 @ 20:26:
[...]


Scharrelkip, biokip, buitenkip.... boeit me weinig.

Zorgen voor je lichaam zit het niet alleen in scharrelvlees maar ook in voldoende beweging, voldoende rust en voldoende ontspanning. Ik heb simpelweg het geld niet om op elk denkbaar vlak het beste te kiezen. Daarom kies ik een mix waar ik me prettig bij voel en kan betalen.

Maar wat mij het meeste boeit is hoe onverschillig de wereld is geworden. We zeiken de boel bij elkaar dat we onze nieuwe tv niet binnen een week thuisbezorgd krijgen.... alleen al in Syrische vluchtenlingenkampen zijn 100.000 (honderduizend!!!) kinderen geboren. Kinderen zonder toekomst.... zonder dat ze er zelf schuld aan hebben. Triest.

Zo las ik gelukkig ook een mooi bericht. Een team van Free a girl heeft 42 jonge meisjes gered uit de kinderprostitutie op de Filipijnen. Het zijn er "slechts" 42 maar alles helpt.

oh ja.... het ging over LED. Dat is tenminste makkelijk kiezen.


http://www.freeagirl.nl/
Hey RetroX,

Bedankt voor je reactie.

Wat een mooie verwoording van jouw omstandigheden waarden en hoe je dat uiteindelijk toe past. Wel wil ik je er op wijzen dat biologisch vlees maar een voorbeeld was en dat er natuurlijk veel meer dingen zijn die belangrijk zijn om een gezond lichaam te hebben.

De situatie in Syrie is natuurlijk heel vervelend, maar zoals ik aan gaf in mijn verhaal wil ik de dingen in mijn leven waar ik direct invloed op heb positief beinvloeden en daar een bewuste keuze in maken.

De dingen waar ik geen invloed op heb, zoals Syrie en Kindermisbruik in de filipijnen kan en wil ik me niet druk om maken. Heel vervelend dat het gebeurt, maar ik kan er niks aan doen en daarnaast voel ik mij ook niet verantwoordelijk voor de dingen die daar gebeuren. Ik steek mijn energie liever in dingen waar ik wel wat aan kan doen, dan energie stoppen in iets wat me eigenlijk niet interesseert en waar ik toch niks aan kan doen. Nogmaals, heel vervelend..

Dan kan je meteen opperen, maar je kan er wel wat aan doen. Je kan bijvoorbeeld geld doneren aan een goed doel dat hier iets aan doet oid. Maar dit is natuurlijk onzin, er zijn in Nederland genoeg dingen die aandacht en verandering nodig hebben. Laten we deze eerst oplossen voordat we naar iets anders kijken.

Je kan pas een ander helpen als het met jezelf goed zit.

En als jij daar anders over denkt, dat mag.. jij heft zelf de vrijheid om je eigen energie daar in te steken. Maar over zulke dingen beginnen en er zelf niks er aan doen, maakt je een hypocriet. En die 5 euro die je doneert is gewoon je schuld afkopen, als het je zoveel uitmaakt ga er dan ook heen om ze (echt) te redden.

Reageren is niet meer mogelijk